SKAUTSKÝ ROK 2017/18

SKAUTSKÝ ROK 2017/18
Skautský rok zahajujeme již první týden v září celooddílovou schůzkou, kterou ještě včas upřesníme.

Do prosince 2018 (tj. do konce 1. pololetí) budou schůzky takto: VLČATA – každou STŘEDU (16:00 – 18:00)SKAUTI – každé ÚTERÝ (16:00 – 18:00). Berte to prosím na vědomí při plánování ostatních kroužků. První schůzka vlčat se tak uskuteční 13. září a první schůzka skautů 12. září.

Dále přikládáme body z rady s rodiči, která proběhla přibližně před měsícem a které jsou více než důležité:

VÝPRAVY A AKCE
– je nutné co nejdříve nahlásit účast dítěte na akci pomocí nahlašování na webu – 14 před akcí je vytvořen příspěvek s akcí a nahlašováním, 1 týden před akcí je doplněno konkrétní info (nelze pak tvořit program, jídelníček a pod.)
– výprava, či jakákoliv jiné oddílová akce je povinná pro všechny členy oddílu (stejně jako zápas na fotbale a pod. – když nejedu na výpravu, potom se špatně účastním programu na schůzkách a táboře – není to efektivní)
– pokud dítě nechce na akci jet, přesto ho pošlete (máme mnohaleté osobní zkušenosti, že se mu pak často výprava líbila (ne strach ze tmy, stýskání atd. – to umíme utlumit) – konzultujte to s námi
– na výpravu je nutné brát si to, co je v Seznamu věcí, potažmo část “Co s sebou”, tj. včetně věcí na schůzky
– na výpravy nic nemáme v ruce (spacáky aj) – pokud ano, je potřeba větší a lepší batoh (pro vlčata i skauty)
– vlčata nejezdí jen na část výpravy (třeba kvůli strachu ze tmy – potom se nikdy nenaučí samostatnosti)
– na akce nepatří elektronika – nemůžeme za ni ručit a ruší to program

Jsme výchovná organizace (Skaut – Junák) a vše, co děláme, je za účelem všeobecného rozvoje lidské osobnosti. To se děje i mimo jiné pomocí výprav, akcí, nošení kroje atp. = pokud nejezdím na akce, nechodím připravený.

SCHŮZKY
– vždy dopředu omluvit neúčast pomocí sms
– nosit s sebou VŠECHNY povinné věci na schůzku (bez nich je program k ničemu)! Je to na webu – pokud si na trénink nepřinesu kopačky, vyhodí mě.
– vhodné oblečení na schůzky (sportovní, aby se mohlo ušpinit -> stává se velmi často, že dítě je vystresované, že si umazalo věci ze školy, věci ve kterých má jít na koncert, že na něj rodiče budou naštvaní (a často jsou) a pod.)

PROSÍME RODIČE, ABY DĚTEM, SKAUTŮM I VLČATŮM DÁVALI NÁHRADNÍ VĚCI, NEBO TOLEROVALI JEJICH UŠPINĚNÍ – NENÍ V NAŠICH SILÁCH UPRAVOVAT PROGRAM PODLE TOHO, ZDA ZROVNA NĚKDO NEPŘIJDE V OBLEKU. NA SCHŮZCE SE POČÍTÁ AUTOMATICKY S TÍM, ŽE VĚCI SE UŠPINÍ, NEBO NAMOČÍ NAPŘÍKLAD NA VODĚ.

PROBLÉMY V ODDÍLE
– řešte s námi okamžitě, ideálně se domluvit telefonicky/mailem a sejít se s vedoucími


DĚKUJEME A BUDEME SE TĚŠIT NA TÁBOR A DALŠÍ SKAUTSKÝ ROK S VÁMI! :)